Komunikat prasowy
O dobrodziejstwie płynącym z picia kawy, mitach o cholesterolu, eko-żywności i pożywnym piwie, czyli o tym, co ludzie powinni wiedzieć o zdrowym odżywianiu - ze specjalistami i naukowcami rozmawia Krystyna Naszkowska.
Krystyna Naszkowska zapytała naukowców i specjalistów od żywienia o sprawy, które nurtują wszystkich dbających o zdrowie. W książce można znaleźć odpowiedzi m.in. na pytania: czy jaja nas żywią czy trują, czy jedząc ekologiczną żywność będziemy żyć dłużej oraz czy istnieje idealna dieta.
Wśród rozmówców znaleźli się: prof. Tadeusz Trziszka, prof. Małgorzata Kozłowska-Wojciechowska, prof. Grażyna Cichosz, prof. Jan Hartman, prof. Piotr Węgleński oraz psycholog Agata Ziemnicka.
Książka ukazała się 25 kwietnia 2013 nakładem Agory. Dostępna jest w sieci Empik, salonach prasowych i na kulturalnysklep.pl. Do nabycia również w formacie ePub i MOBI na publio.pl.