Komunikat prasowy
102 przepisy na potrawy z kaszy na każdą porę dnia: śniadania, przekąski i sałatki, dania główne wegetariańskie i z mięsem, desery, wypieki oraz koktajle - to wszystko zawiera specjalne wydanie miesięcznika "Kuchnia" pt. "Kasze". Numer ukaże się we wtorek, 16 lutego br. w ramach wyjątkowej "Kolekcji dla smakoszy".
Czytelnicy wydania "Kasze" dowiedzą się m.in., z jakimi smakami najlepiej łączyć potrawy z kaszy, jak przyrządzić komosę, bulgur i inne mało znane kasze, jak zrobić mleko jaglane, jęczmienne i gryczane oraz które rodzaje kasz są bezglutenowe.
- W specjalnym wydaniu "Kuchni" zaprezentujemy wszystkie kasze dostępne na naszym rynku - te najbardziej lubiane i te mało znane. Przedstawimy ich właściwości odżywcze, doradzimy, jak je właściwie gotować, z czym je podawać oraz jak je przyprawiać - mówi o numerze Ewa Wagner, redaktor naczelna.
Redakcja przedstawi też historię kasz oraz wytłumaczy, dlaczego popularny kuskus wcale kaszą nie jest oraz jakie kasze występują na świecie.
"Kasze" - wydanie specjalne miesięcznika "Kuchnia" pojawi się w punktach sprzedaży prasy we wtorek, 16 lutego br. i będzie dostępne na rynku przez trzy miesiące . Numer kosztuje 9,99 zł i zawiera 100 stron w formacie 231 x 274 mm.
Wydanie "Kasze" jest promowane w prasie ("Gazeta Wyborcza" i jej dodatki, czasopisma Agory) oraz w internecie (serwisy Gazeta.pl). Działania reklamowe przygotował dział marketingu pionu Czasopisma i prasa bezpłatna Agory.