Komunikat prasowy
Nowe rubryki, sprawdzone przepisy, praktyczne rady, apetyczne zdjęcia oraz nowa szata graficzna, to zmiany jakie od 5 lutego br. wprowadza magazyn "Palce Lizać"- wtorkowy dodatek do "Gazety Wyborczej".
W nowej odsłonie magazynu kulinarnego przygotowanej przez Annę Wrońską i Olgę Badowską z miesięcznika "Kuchnia" czytelnicy znajdą nowe rubryki, m.in. "dania na co dzień", w której redakcja proponuje przepisy na zdrowe i lekkie dania do przygotowania na szybko z łatwo dostępnych sezonowych produktów. Potrawy na specjalne okazje, czytelnicy znajdą w dziale "obiad świąteczny". Nie zabraknie też popularnych rubryk jak "na słodko", "warto wiedzieć" czy "supermarket".
Zmiany w warstwie graficznej magazynu, które proponuje Julita Tatyrża (kierownik artystyczny magazynu "Kuchnia", współpracująca z dodatkiem "Palce Lizać"), to nowoczesna, przejrzysta makieta z większą liczbą zdjęć i nowa okładka nawiązująca do obecnych trendów w magazynach.
Chcemy promować zdrową, lekką kuchnię. Proponujemy czytelnikom przepisy, które ułatwią przygotowanie codziennych posiłków. Prezentujemy także przepisy na dania bardziej wykwintne, na których przygotowanie mamy więcej czasu w weekend. Mam nadzieję, że ciekawe dania i piękne zdjęcia zachęcą czytelników "Palce Lizać" do odkrywania nowych kulinarnych smaków. - mówi Małgorzata Welman, redaktor naczelna "Palce Lizać".
W najnowszym wydaniu czytelnicy dowiedzą się, jak krok po kroku przygotować chleb z domowym żurem oraz jak wybrać dobre awokado i co z niego przyrządzić. W rubryce "dania na co dzień" redakcja proponuje w tym tygodniu między innymi zupę z czerwonej cebuli i rybę w mleku kokosowym. Na niedzielny obiad zaś schab nadziewany winogronami oraz lekki kapuśniak.