Komunikat prasowy
Redakcja "Palce Lizać" przygotowała dwa specjalne numery magazynu z przepisami na pyszne dania bożonarodzeniowe. Wydania ukażą się z "Gazetą Wyborczą" już we wtorek i w środę, 15 i 16 grudnia br.
We wtorek, 15 grudnia w magazynie "Palce Lizać" czytelnicy znajdą przepisy na tradycyjne potrawy świąteczne, m.in. na smaczny barszcz wigilijny, postną kapustę, paszteciki z grzybami oraz kompot z suszonych owoców, a także sposoby na karpia i śledzia. Na życzenie czytelników w numerze pojawią się również pomysły na dania mniej tradycyjne - bez glutenu i mięsa, np. na pasztet z buraków czy wege pierogi.
Dzień później - w środę, 16 grudnia dostępne będzie wydanie "Palce Lizać" poświęcone świątecznym ciastom i deserom. Redakcja, zainspirowana zimową bielą, zaproponuje przepisy na tartę kokosową, sernik z białą czekoladą i śniegowe kule. Czytelnicy dowiedzą się, jakie potrawy można śmiało łączyć z pomarańczą, jak przygotować tradycyjny piernik, makowiec oraz pierniczki.
Wydania "Gazety Wyborczej" ze świątecznymi numerami magazynu "Palce Lizać" będą promowane w stacjach telewizyjnych (TVP, TVN, Polsat oraz stacje tematyczne), w internecie na stronie Palcelizac.gazeta.pl oraz poprzez autopromocję. Kreację kampanii przygotowała agencja Bardzo, za zakup mediów odpowiadał Starlink.