Komunikat prasowy
Interesujące przepisy, felietony i relacje z kulinarnych podróży oraz porady przydatne w każdej kuchni - to wszystko można znaleźć w nowym serwisie internetowym miesięcznika "Kuchnia", dostępnym pod adresem www.magazyn-kuchnia.pl.
Na stronie, oprócz najnowszych i najciekawszych receptur na oryginalne dania zgromadzonych w dziale "Przepisy", można przeczytać opisy wypraw kulinarnych - w części "Podróże" oraz "Felietony", które piszą dla serwisu publicyści związani z "Kuchnią": Tessa Capponi-Borawska, Marek Bieńczyk, Tadeusz Pióro i Ludwik Lewin. Wśród głównych działów serwisu znalazły się także: "Design w kuchni" - z informacjami dla internautów, którzy chcą urządzić lub udekorować kuchnię oraz planują zakup kulinarnych gadżetów, "Alkohole" - prezentujący historie różnych trunków i sposoby ich podania, a także "Eco" - z artykułami o polskich produktach ekologicznych i regionalnych oraz filozofii i ruchu Slow Food. Natomiast w dziale "Magazyn" publikowane są wybrane teksty i przepisy z papierowego wydania "Kuchni".
Atutami nowego serwisu są duże, piękne zdjęcia autorstwa fotografów współpracujących dotychczas z magazynem "Kuchnia". Strona ma też łatwą nawigację oraz przejrzystą i prostą, a zarazem elegancką formę graficzną. Aktualnie www.magazyn-kuchnia.plprezentuje kulinarne pomysły na zbliżające się Wigilię i Boże Narodzenie, a także na karnawałowe przyjęcia. Kampania promocyjna serwisu, związana ze styczniowym wydaniem magazynu "Kuchnia", jest realizowana w czasopismach Agory oraz w ich serwisach internetowych, a także Radiu Złote Przeboje. Jej plan przygotował dział marketingu czasopism Agory. Styczniowy numer "Kuchni", który dziś ukazał się w punktach sprzedaży prasy, prezentuje m.in. kulinarną wyprawę do Berlina, przepisy na jagnięcinę, porady, jak upiec polędwicę w cieście - krok po kroku, sposób na chandrę Tessy Capponi-Borawskiej - wspaniałe i gęste zimowe zupy, a także dzieło kucharza roku 2011 - Błażej Gruszczyński poleca pstrąga w szynce parmeńskiej. "Kuchnia" to magazyn dla wszystkich, którzy kochają jeść, gotować i czytać o jedzeniu. O jego historii, towarzyszących mu obyczajach i tworzących je ludziach. Pismo prezentuje autorskie i sprawdzone przepisy, reportaże, felietony o stylu życia. Jego autorzy odwiedzają słynne, modne, warte zobaczenia miejsca: restauracje, winnice, hotele.