Agora S.A. - Polska spółka medialna
ZAMKNIęCIE

20 czerwca 2017 / 14:58

Zeszyt z przepisami na przetwory owocowe z lipcowym wydaniem "Kuchni"

Zeszyt z przepisami na przetwory owocowe z lipcowym wydaniem
Pomysły na trzy szybkie sałatki z dobranymi winami, przykłady dań z owocami jagodowymi na słodko i wytrawnie, sposoby na wykorzystanie matchy, opowieść o hodowli bydła na Kaszubach oraz zeszyt z przepisami na przetwory owocowe - to wszystko znalazło się w lipcowym wydaniu miesięcznika "Kuchnia", które ukazało się dziś - we wtorek, 20 czerwca br.

W wydaniu czytelnicy znajdą również przepisy Roberta Skubisza, szefa kuchni restauracji Amber Room, porady dotyczące gotowania muli autorstwa Pawła Zasławskiego z restauracji Kuchni i Strych z Oborników k. Poznania, sposoby na letnie, orzeźwiające koktajle, kulinarną relacją Katarzyny Boni z wyprawy do Wietnamu, a także pomysły na upieczenie idealnej chałki i przepis na podstawową wersję baba ghanoush, czyli kawioru z bakłażana.

Redakcja zaprasza na kolejny z cyklu warsztatów z „Kuchnią” i Whirlpoolem. W sobotę, 29 lipca br. w ramach „Pomidorów po włosku” Marco Ghia, rodowity mediolańczyk i ekspert kuchni włoskiej pokaże, jak przyrządzić m.in. pomidory cherry nadziewane sosem tuńczykowym, spaghetti z kandyzowanymi pomidorami gałązkowymi i tartę tatin z pomidorami daktylowymi i kozim serem. Zajęcia odbędą się w Akademii Kulinarnej Whirlpool w warszawskim Soho Factory przy ul. Mińskiej 25. Więcej informacji można znaleźć na stronie akademiakulinarnawhirlpool.pl/warsztaty.

Trwa plebiscyt „KUCHNIA Polska 2017” skierowany do wytwórców indywidualnych i producentów polskiej żywności, którzy mogą zgłaszać swoje produkty w 6 kategoriach: mleko i przetwory mleczne, przetwory warzywne i owocowe, produkty zbożowe, napoje, przetwory mięsne i rybne oraz słodycze. Zwycięzcy w poszczególnych kategoriach otrzymają możliwość korzystania z logotypu konkursu „KUCHNIA poleca 2017” na etykietach nagrodzonych produktów. Zgłoszenia będą przyjmowane do 31 lipca br. Więcej o plebiscycie można znaleźć w serwisie magazyn-kuchnia.pl.

W prezencie dla pierwszych 100 osób, które wykupią roczną prenumeratę „Kuchni”, redakcja przygotowała prezent - wyjątkowy koktajler Gorenje BSM600W o wartości 129 zł oraz e-wydanie „Koktajle” z „Kolekcji dla smakoszy”. Oferta dotyczy zamówień złożonych między 20 czerwca a 17 lipca br. Więcej informacji na Kulturalnysklep.pl.

Lipcowe wydanie miesięcznika „Kuchnia” wspiera promocja w radiu (radiostacje Agory), w internecie (serwisy Gazeta.pl, WP.pl) oraz w telewizji (Kuchnia+). Działania promocyjne przygotował Dział marketingu pionu Czasopisma Agory.

Powrót